Invisalign – tandretning

Invisalign er tandretning med næsten usynlige skinner.

Invisalign

Invisalign er tandretning med næsten usynlige skinner. Man har dem på helst 22 timer dagligt og skifter dem typisk hver anden uge indtil det ønskede resultat.

Man starter med at få lavet et aftryk som sendes til USA, hvor de laver et såkaldt Clincheck. Dette er en computeranimation, hvor man i 3D kan se, hvordan tænderne flytter sig skinne for skinne. Godkender man Clinchecket vil der ca. gå en uge før vi modtager skinnerne fra Invisalign og man kan gå igang med behandlingen. I de fleste tilfælde er det nødvendigt at lime nogle små plastguides på tænderne som man ikke lægger mærke til, men er med til at dreje/rotere tænderne. Disse tages selvfølgelig af igen når behandlingen er slut.

De fleste behandlinger er færdige inden for et år – afhængig af hvor omfattende behandlingen er og om man bruger skinnerne efter foreskrifterne. Ønsker man at holde en uge eller to fri for skinner eventuelt på grund af en rejse, kan det sagtens lade sig gøre – man forlænger så bare behandlingen med to uger. Jo mere man bruger skinnerne jo hurtigere er man færdig. Det er dog ikke en god idé at skifte skinnerne hver uge, da man så flytter tænderne for hurtigt, hvilket kan give problemer.

For at holde tænderne på deres nye pladser kan man enten få dem fixeret med en lille wire der sættes på med plast bag på tænderne i fronten eller få nogle Vivera skinner man kan sove med. I starten sover man med dem hver dag og så trapper man ned for at ende op med at man kun sover med dem een gang om ugen.

Skulle det ske at tænderne begynder at flytte sig igen kan man gå tilbage i skinnerne og starte på at rette dem igen.

Prisen er nogenlunde den samme som for fast apparatur og afhængig af hvor mange skinner man skal have koster det fra 18000,- til 42000,-

For at læse meget mere om invisalign klik her