Tand Proteser

Hvis man mangler flere tænder og det ikke kan lade sig gøre at lave bro eller implantat, er tand proteser et alternativ.

Hvis man mangler flere tænder

Hvis man mangler flere tænder og det ikke kan lade sig gøre at lave bro eller implantat, er tand proteser et alternativ.

Helprotese:

Hvis alle tænder mangler laves en helprotese oftest i acryl med plast eller porcelænstænder. Nogle gange laver man ganen i titanium for at lave den tyndere og lettere.
Protesen sidder fast på samme måde som når to glasplader med vand imellem suger sig sammen, eventuelt hjulpet af proteselim.

Hybridprotese:

Der er også mulighed for at fastsætte den på to eller flere implantater.

Delprotese:

Hvis der er nogle tænder tilbage kan man lave en delprotese med et metalstel der griber om de resterende tænder. Man kan mange gange undgå at dække ganen, hvilket gør det nemmere at tale og smage. Delproteser kan laves mindre og sidder ofte mere stabilt en helproteser.

Valplastprotese:

Endelig kan man få en Valplast protese som typisk er en midlertidig løsning. Især til små smileproteser, hvor man har mistet en fortand eller flere, kan den med fordel bruges, da der ikke er nogle synlige bøjler. Også i ophelingsfasen ved implantatisættelse bruges den ofte. Protesen er lidt bøjelig i plasten, hvilket gør at den kan klemme sig fast.